Szivattyú

A folyadékszállítás területén a BORNEMANN, DICKOW, HORN – TECALEMIT, PIUSI cégek bevált ipari szivattyúit kínáljuk. Az ásványolajipari területekre, a vegy- és gyógyszeripar számára, valamint házi használatra egyaránt megfelelő megoldást nyújtó ipari szivattyú kínálattal állunk ügyfeleink szolgálatára. Több éves tapasztalatunk alapján ezen területeken hozzáértéssel és magas fokú szakértelemmel állunk rendelkezésre tanácsadással.

Bornemann szivattyúk

A németországi Bornemann gyár az 1853-as alapítása óta nagy mennyiségű és szerteágazó tapasztalatot szerzett a szivattyúgyártás területén. Szivattyúit a mai napig Németországban, német mérnökök és szakemberek készítik a méltán híres német pontossággal.  A folyamatos kutatásnak és fejlesztésnek köszönhetően pedig a gyár által szállított termékek és megoldások technológiailag kiemelkedőnek és költséghatékonynak bizonyulnak a mindig változó piaci körülmények és igények közepette.

A gyár összes szivattyúja a pozitív térkiszorításos szivattyúk családjába, azon belül pedig a csavarszivattyúk csoportjába tartozik. A termékskála ebből a szempontból három elkülöníthető részre osztható: az egyorsós csavarszivattyúk, melyeket excentrikus csigaszivattyúnak is neveznek; a kétorsós csavarszivattyúk; valamint a többfázisú szivattyúk (folyadék/gáz/gőz halmazállapotú anyagokat egyszerre, egyidőben, meghibásodás nélkül továbbítani képes szivattyúk).

Az alkalmazási területe ezeknek a szivattyúknak nagyon széles spektrumot ölel fel: az olaj és gázipar hamar felfedezte a csavarszivattyúk sokoldalúságát, miszerint alkalmas nyers olaj, gáz, víz és finomabb szárazanyagok elegyének továbbítására. Ennek megfelelően az olajkitermelésben résztvevő vállalkozások előszeretettel alkalmazzák szárazföldön, vizen, víz alatt a gyár megoldásait. Mivel a csavarszivattyúk megbirkóznak mind alacsony, mind magas viszkozítású anyagokkal, ezért a különböző finomítók, tárolótelepek, tartályhajók, olajvezetékek üzemeltetői is előszeretettel választják a Bornemann szivattyúkat töltő-, leszívó-, továbbítószivattyúnak. A Bornemann szivattyúkat a viszkozításra való érzéketlensége, valamint az aggresszív anyagoknak való ellenálló képessége a vegyipar számára is ideális választásnak teszi, akár polimereket, festékeket, hígtrágyát, pasztákat, folyékony ként is lehet velük szivattyúzni. Az élelmiszeripar és a gyógyszeripar számára a gyár kifejlesztett egy külön kétorsós csavarszivattyút – SLH néven -, mely természetesen megfelel az összes iparági szabványnak és előírásnak.

A Bornemann excentrikus csigaszivattyúk: EH – univerzális szivattyú, EL – kompakt szivattyú, EU – vertikális szivattyú, EP – magas nyomású szivattyú.

A Bornemman kétorsós csavarszivattyúk: W/V – univerzális szivattyú, HC/VHC – nagykapacitású szivattyú, HP– magas nyomású szivattyú, SLI – kompakt szivattyú, SLH – higiénikus szivattyú.

A Bornemann többfázisú szivattyúk: MSL – egykutas többfázisú szivattyú, MW – klasszikus többfázisú szivattyú, MPC – többfázisú szivattyú-kompresszor, SMPC – vízalatti többfázisú szivattyú-kompresszor, SLM – egyvonalas többfázisú szivattyú.

Dickow szivattyúk

A német Dickow cég közel 60 éve gyárt centrifugál szivattyúkat. A termékskála a hűthető és fűthető normál szívású és önfelszívó folyadék-, illetve merülőszivattyú termékcsoportokból áll, elsősorban a vegyipari, pl. cseppfolyós gázokhoz, oldószerekhez, petrolkémiai és hasonló jellegű ipari felhasználásra, hővezető berendezésekben, vízellátó berendezé-sekre, finomítókba, stb. A 300 m szállítási magasságig és az 1500 m3/h teljesítményig használható szivattyúk jelentik az alkalmazási terület felső határát. A széles anyagválaszték és a különböző tengelytömítőrendszerek beépítési lehetőségéből adódóan a DICKOW-szivattyúk alkalmasak az előbb említett alkalmazási területeken használatos közegek szállítására. A nehéz, mérgező vagy robbanékony, valamint a környezetre általában káros közegek vonatkozásában környezetbarát mágneskuplungos szivattyúkat kínálunk.

A hermetikus szivattyúk abszolút tömítettségük – nincs tengelytömítés, ezért teljesen szivárgásmentesek – és kiemelkedő biztonságuk mellett a minimális karbantartás és az egyenértékű magas rendelkezésre állás előnyeit kínálják. Így a megszokott üzemelő- és tartalékszivattyús rendszertervezésről a tervezők áttérhetnek az egyszivattyús rendszerekre.

Horn-Tecalemit szivattyúk

Az üzem Németország északi részén található. Szivattyúi kifejezetten a gázolaj, fűtőolaj és motorolaj szállítására alkalmasak. Kis teljesítményű kézi szivattyúktól az elektromos (12 V, 24 V, 220 V) és pneumatikus olaj- és zsíradagoló szivattyúkig minden megtalálható a gyártói palettán.

A szivattyúkon kívül szerviztechnikai berendezésekkel is foglalkozik a gyár, mint pl. olajleeresztő, olaj- és zsírtömlők, tömlődobok, gömbcsapok, adagolópisztolyok és kompresszorok. Ezenkívül töltőkarok és átfolyásmérők is szerepelnek a termékskálán.

Fő felhasználási területek a kisebb üzemanyagtöltő állomások pl. buszpark, házi gázolajátfejtő rendszerek, pl. traktorokhoz és alsó és felső töltésű töltőkarok vagonokhoz. Szintén tartályvagonokhoz használják a törőcsatlakozókat az esetleges balesetek elkerülése érdekében.

Piusu szivattyúk

Az olasz PIUSI cég 1953 óta van jelen a piacon szivattyú gyártóként. Alapítása óta a következő vezérelvek jellemzik a cég működését:

  • megbízható, könnyen használható termékek gyártása,
  • innovatív megoldások szállítása kombinálva a magas minőséget a hosszú élettartammal és alacsony költséggel,
  • a piac igényeire való odafigyelés,
  • hatékony vállalati struktúra felépítés.

A PIUSI széles szivattyú termékskáláján mind a váltóárammal működő, mind az egyenárammal működő villanymotorokkal meghajtott szivattyúk megtalálhatóak éppúgy, mint a kéziszivattyúk.
Ezek a szivattyúk diesel üzemanyag továbbítására alkalmasak, de számos típus elérhető Eex kivitelben is, mely lehetővé teszi a szivattyúk benzin üzemanyagra való alkalmazását is. Ebben a kategóriában az E80, E120, és Panther szivattyú típusokat keresik a legtöbben.
Külön figyelmet érdemel a PIUSI gyár CUBE termékcsoportja, mely az egyszerűséget, és könnyen használhatóságot szem előtt tartva kínál megoldást egy gépjármű flotta töltésére, például belső használatú üzemanyagtöltőállomás részeként.
A mai tehergépjárműveknél használt AdBlue adalékanyag töltésére/továbbítására is kínál a PIUSI megoldást, legyen szó kézi szivattyúról, IBC tartályból történő kiszolgálásról, vagy csak egyszerűen egy rendszer részeként használható szivattyúról.

További információért kérjük, forduljon területi képviselőinkhez.

Letölthető dokumentumok:

PIUSI

AdamPumps

Katalog Pumpen & Zubehör

Keresés indítása!
Email címünk: gia@gia.hu

Email küldése!

Telefonszámunk: +36 (06-1) 350-3064
Fax: +36 (06-1) 349-6580

Kiss Bulcsú
Nyugat-Magyarország, Budapest
Mobil: +36 70 903 48 40

Kiss György
Délkelet-Magyarország
Mobil: +36 30 278 66 37

Pesti Krisztián
Autómosó üzletágvezető
Mobil: +36 70 903 48 41